Gezonde school

Het doel van de Gezonde School-aanpak is een gezonde leefstijl in het DNA van de school te brengen. Dit lukt door met een stappenplan te werken aan een gezondheidsthema dat de school zelf kiest. Voorbeelden van thema's zijn: Voeding, Bewegen en sport, Mediawijsheid of Relaties en seksualiteit. Eerst bekijk je wat de school al doet aan het thema en dan versterk je wat goed gaat. Met de Gezonde School-aanpak zorg je voor een geheel.

Vanuit de aanpak van de Gezonde School werken we aan een aantal thema's in de school. Wanneer je deze thema's zorgvuldig hebt ingebed in je school, ontvang je een certificaat. Op het gebied van Welbevinden en Relaties en Seksualiteit hebben we inmiddels een certificaat ontvangen. Het afgelopen schooljaar 21-22 zijn we aan de slag gegaan met Sport en Bewegen. Vanuit de subsidie organiseren we extra ondersteuning voor kinderen die dat op motorisch vlak nodig hebben en onze aanpak heeft er voor gezorgd dat we ook op dit gebied een certificaat behaald hebben. 
 Vanzelfsprekend gaat het ons niet om het certificaat,  maar dat bij ons op school deze deelgebieden van de Gezonde School op een planmatige manier in de school aangeboden worden. 

We staan zelfs op de inspiratiepagina van de Gezonde School!  Je kunt het artikel hier lezen:It Tredde Sté inspiratie school

Dit jaar gaan we ons richten op gezond eten en het verminderen van afval in de school. Hiervoor hebben alle kinderen en het personeel een drinkfles gekregen en willen we zo het gebruik van pakjes drinken terugdringen.  Voor het onderdeel gezond eten zullen er ook een aantal activiteiten voor alle groepen georganiseerd worden. 

Bij ons is het altijd open dag

Kom langs of neem contact met ons op voor een afspraak.