Groep 5-6 

Groep 5-6 van It Tredde Sté is een gezellige combinatiegroep waar
samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijk zijn.  Foto start schooljaar 2018 - 2019

 

We werken in de groep met een weektaak en een takenbord. Op de weektaak staat beschreven welke lessen klassikaal zijn (met instructie van juf) en welke lessen die zelfstandig gemaakt kunnen worden. De leerlingen plannen aan het begin van de week de taken, de zelfstandige lessen en het extra werk. Op het takenbord kunnen de leerlingen aangeven wat ze al af hebben.

 

Daarnaast hebben we een maatjesbord in de klas. Om de week krijgen de leerlingen een ander maatje waar ze bepaalde opdrachten mee moeten maken. Ook dit wordt gezamenlijk gepland aan het begin van de week.

 

In de klas staat een stoplicht dat wordt gebruikt door de leerkracht. De leerkracht kan op deze manier aangeven of de leerlingen helemaal zelfstandig aan het werk moeten (rood), zachtjes met elkaar mogen overleggen wanneer er vragen zijn (oranje) of juf mogen storen/vragen (groen). Ook werken we in de klas met het zelfstandig werken blokje. Met dit blokje kunnen de leerlingen laten zien of ze een vraag hebben, tijd hebben om iemand te helpen of juist niet gestoord willen worden.

 

De leerlingen van groep 5 moeten in dit leerjaar voor het eerst een spreekbeurt houden en een boekpromotie geven. De leerlingen mogen zelf een onderwerp en boek uitkiezen. Ze krijgen een briefje mee waarop staat wat er verwacht wordt. Groep 6 moet halverwege het jaar een werkstuk maken. 

 

Wekelijks worden er lessen aardrijkskunde, geschiedenis en biologie gegeven. Zie www.blink-studio.nl voor de methode die hiervoor wordt gebruikt.

 

Omdat It Tredde Sté een DrieTaligeSchool is spreken we naast Nederlands ook Frysk en English in de klas. Op tiisdei te middei prate we Frysk. Foar it Frysk brûke wy de metoade Studio F. We speak English on Thursday in the afternoon. For English we use the method ‘Take It Easy’.

 

Het allerleukste van het jaar is schoolkamp! We gaan aan het einde van het schooljaar altijd een nachtje op kamp met groep 5/6. Hier kijken de leerlingen het hele jaar naar uit. 

    

Bedankt voor het lezen!

Tige tank foar it lêzen!

 

Thank you for reading!

 

 

 deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl